Kanaal Westzijde 2A | 7937 TL Tiendeveen | info@veerkantenvruistuk.nl

Prachtige wandel- en fietsroutes

Vanuit B&B Veerkant en Vruistuk!

Omgeving & Activiteiten

B&B Veerkant en Vruistuk is gelegen in het plaatsje Tiendeveen, vlakbij Hoogeveen aan de rand van Midden-Drenthe. Een gebied vol prachtige wandel- en fietsroutes. Daarnaast worden er gedurende de zomer veel evenementen georganiseerd zoals de Drentse Fietsvierdaagse en de Pulledagen in Hoogeveen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een dagje uit naar Wildlands Zoo Emmen of Museumdorp Orvelte.

Heerlijk dwalen door Drenthe…

Col du Vam beklimmen tijdens vakantie in Drenthe

Fietsen

In de omgeving van Hoogeveen, Westerbork en Beilen kunt u prachtig fietsen! Trap de pedalen rond naar plekken waar écht nog iets te ontdekken valt. De fietsroute ‘Oude en nieuwe natuur rond het Oude Diep’ brengt je langs de Boerenveensche Plassen en het Kremboongbos. Dat is nog maar één van de vele fietsroutes waarmee u heerlijk door de vele vergezichten fietst. Eind 2018 is de “Col du Vam” geopend. Dit is een klimfietsroute met diverse stijgingspercentages over de VAM-berg in Wijster. Knooppunt 23 ligt op 500m afstand van Veerkant en Vruistuk. Middels het fietsknooppunten systeem kunt u ook heerlijk op de bonnefooi wegrijden. Wilt u liever een route plannen? Ga dan naar Route.nl en kies een mooie route.

Wandelen

Er zijn diverse wandelroutes in de omgeving van Tiendeveen zoals:

Wandelroute Westerborkpad     11,6 km (Tiendeveen-Wijster)
Wandelroute Oude Diep              15,1 km (Stuifzand-Wijster)
Wandelroute Mantingerveld       15,0 km  (Tiendeveen, vertrek vanaf Veerkant en Vruistuk)

Wandelen in Drentse natuur
Mantingerveld bezoeken vanuit B&B Veerkant en Vruistuk

Natuurgebieden

In de omgeving zijn diverse natuurgebieden die u kunt bezoeken zoals:
Het Mantingerveld (2,1km), Boswachterij Gees (12km) en Het Dwingelderveld (17km). Zomers worden er op het Dwingelderveld wekelijks reeënwandelingen georganiseerd door Natuurmonumenten. Kijk voor meer informatie op de website van het Dwingelderveld 

Vissen

Viswater vindt u op loopafstand aan de voorzijde van het terrein van Veerkant en Vruistuk. Dit is het Linthorst Homankanaal. Uitermate geschikt voor het vissen op witvis en snoek. Op zo’n 5 kilometer treft u de Hoogeveense Vaart; een prachtig water. Geschikt voor karper, roofvis- en feedervisserij. Beide wateren staan in de landelijke lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland.

Golfen

Golfbaan Martensplek beschikt over een A-status baan met 18 holes en ligt op 2 kilometer afstand van B&B Veerkant en Vruistuk. Golfbaan Martensplek is een prima locatie om eens kennis te maken met de Golfsport. U kunt er ook terecht voor Jeu de Boules.

Zwemmen

In Hollandscheveld kan er zomers gezwommen worden in recreatieplas Schoonhoven. Nieuw is zandplas Strand Nijstad in Echten. Beide plassen zijn ruim opgezet en een heerlijke plek om een warme dag door te brengen.

Golfbaan Martensplek Drenthe
Bezoek Herinneringscentrum Kamp Westerbork vanuit B&B Veerkant en Vruistuk

Museum en cultuur

Naast de vele kunstgalerieën die Drenthe rijk is; zijn er ook een aantal musea in de omgeving:

Alpaca’s

Bed and Breakfast Veerkant en Vruistuk is gelegen op een kleinschalige Alpaca  boerderij. Lijkt het u leuk om een Alpaca activiteit zoals bijvoorbeeld een Alpaca wandeling te doen?
Kijk dan op de website van Zonneveld Alpaca’s voor meer informatie, tarieven en beschikbaarheid

Alpacawandeling Drenthe